Üniversitemiz ile Kerkük Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
17 Nisan 2024 | 07:53

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı işbirliğinde 15-20 Nisan tarihleri düzenlenen ve birincisi Üniversitemizde gerçekleştirilen “Irak Üniversitelerinde Türkçe Bölümler için Türk Dili ve Edebiyatı Programları Geliştirme 2. Çalıştayı”na katılmak üzere Kerkük’e giden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Üniversitemiz Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, Eğitim Öğretim Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım ve Özel Kalem Müdürü Murat Tunçbilek’ten oluşan heyetimizin buradaki temasları devam ediyor. Programın ilk gününde Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene’yi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığındaki Üniversitemiz heyeti, ziyaretin ikinci gününde ilk olarak Kerkük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmran Jamal Hassan’ı ziyaret etti.  İki üniversite arasında iş birliği imkanlarının ele alındığı ziyarette Prof. Dr. İmran Jamal Hassan, Üniversitemiz heyetine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret esnasında iki üniversite arasında bilimsel ve kültürel iş birliği öngören bir protokol de imzalandı. Törende imzalar Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Kerkük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İmran Jamal Hassan tarafından atıldı. İmza töreninde Kerkük Üniversitesinden Bilimsel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Ali Mohammed, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çelenk Ekrem Ömer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neşvan Ömer Reşit, Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ahmet Çalak Şakir ve Hukuk ve Siyasi Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Murat Saib Mahmut yer aldı.

Prof. Dr. İmran Jamal Hassan törende yaptığı konuşmada, Gazi Üniversitesi ile öğretim elemanı ve öğrenci  değişimi alanında bilimsel ve kültürel alışverişi teşvik etmenin yanı sıra bilimsel araştırmaları teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise Üniversitemiz ile Kerkük Üniversitesi başta olmak üzere Irak’ta bulunan üniversitelerle gerçekleştirilen iş birliklerine dikkat çekti.

Protokol töreninin ardından Üniversitemiz heyeti Kerkük Üniversitesi İnsani İlimler ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Aziz Muhittin’i ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında “Irak Üniversitelerinde Türkçe Bölümler için Türk Dili ve Edebiyatı Programları Geliştirme 2. Çalıştayı”nın açılışı yapıldı. Prof. Dr. Ferhat Aziz Muhittin, nazik ziyaretlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Üniversitemiz heyetine teşekkür etti.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image